2021-02-08 08:10Nyheter

ICANIWILL lanserar sin andra kollektion i samarbete med Ung Cancer

null

ICANIWILL har sedan 2018 ett nära samarbete med den ideella organisationen Ung Cancer. Nu lanserar de sin andra specialdesignade kollektion i samarbete med Ung Cancer för att sprida kännedom om, och stötta deras arbete för cancerdrabbade unga vuxna. För varje plagg som säljs donerar ICANIWILL pengar oavkortat till organisationen för att stötta deras arbete.

ICANIWILL lanserar idag sin andra specialdesignad kollektion tillsammans med Ung Cancer. ICANIWILL och Ung Cancer har sedan flera år tillbaka ett nära samarbete där man på olika sätt stöttar organisationen i arbetet för att hjälpa cancerdrabbade unga vuxna. Som en del i samarbetet tar ICANWILL fram en specialdesignad Fuck Cancer-kollektion för dam och herr som säljs exklusivt via ICANIWILLs e-handel. För varje plagg som säljs donerar ICANIWILL pengar som går oavkortat till organisationen. Årets kollektion är designad för att sprida hopp och kännedom om Ung Cancers arbete och består av tights, sport bh och t-shirt för dam samt byxa, shorts, t-shirt och hoodie för herr.

- Vi är otroligt glada för vårt fortsatta samarbete med ICIW som Fuck Cancer-ambassadörer. Stödet de skapar och ordet de sprider tillsammans med sina kunder och följare är viktigt för Ung Cancer och vårt fortsatta arbete för unga vuxna cancerdrabbade och berörda, berättar Emma Tonnes, Generalsekreterare på Ung Cancer.

ICANIWILL och Ung Cancers samarbete startade 2018 då ICANIWILL sponsrade deras välgörenhetslöpare i Göteborgsvarvet där hela 850 löpare sprang i Ung Cancer x ICIW brandade plagg. År 2019 togs den första specialdesignade kollektionen fram i samband med att ICIW blev Fuck Cancer-ambassadörer och därmed fick rättigheten att använda uttrycket på sina plagg. Rättigheten ges av Ung Cancer till de som på ett mycket betydande sätt skänker stöd, tröst och gemenskap när det behövs som mest. Genom samarbetet har ICANIWILL donerat närmare 240,000 kr till organisationen.

- Vi är väldigt stolta över att fortsätta vara Fuck Cancer-ambassadörer och sprida Ung Cancers budskap genom våra kläder. Ingen ska behöva gå igenom cancer ensam och därför är Ung Cancers arbete så otroligt viktigt. Tillsammans kan vi göra stor skillnad för de drabbade, säger Gustaf Ollas, grundare av ICANIWILL.

 

Ung Cancer är en ideell, fristående organisation och finns till för unga vuxna som själva drabbats eller lever nära någon som dabbats av cancer. Med målet att ingen ska behöva känna sig ensam i sin situation ger Ung Cancer stöd till drabbade och anhöriga för att göra skillnad här och nu. ICANIWILLs samarbete med Ung Cancer möjliggör deras fortsatta arbete för att hjälpa de utsatta genom att erbjuda personligt, ekonomiskt och rehabiliterande stöd och minska ensamheten som cancern kan medföra.

ICANIWILLs Fuck Cancer kollektion släpps den 8 februari och finns på www.icaniwill.se. Tights och sport bh för dam lanseras i maj.


Om ICANIWILL

Med unik design och funktionella material vill ICANIWILL inspirera till en aktiv livsstil och en tro på att alla kan nå sina mål, bara de vill. Med visionen att bli den ledande aktören inom sportmode har ICANIWILL vuxit explosionsartat de senaste två åren. Vi säljer idag funktionella träningskläder och accessoarer till både dam och herr genom vår hemsida och utvalda återförsäljare. Genom vårt mantra vill vi på ICANIWILL vara med dig på resan mot ett starkare liv. Our goal is to see you succeed.


Kontaktpersoner

Anders Wallstedt
CEO
Anders Wallstedt
Ebba Lange
PR and Communications Manager
Ebba Lange