2022-07-01 09:38Pressmeddelande

ICIW går in som huvudsponsor till Helsinki Marathon

ICIW team running the Helsinki Half MarathonICIW team running the Helsinki Half Marathon

Svenska ICANIWILL, även kallat ICIW har gått in som en av huvudsponsorerna till Helsinki Marathon. Maratonet, som är ett av Finlands största löparevent, går av stapeln den 20 augusti i centrala Helsingfors. ICIW har tidigare i år även sponsrat löpareventen Helsinki Half Marathon och Helsinki 10. Sponsorskapet tar den geografiska expansion till nästa nivå blir ett tydligt steg mot ökad närvaro inom löpsegmentet.

Helsinki Marathon, ett av Finlands största löpevent, lockar årligen tusentals löpentusiaster till centrala Helsingfors. Eventet arrangeras av Runner’s High Oy och går av stapeln den 20 augusti i år. Samarbetet är ICIWs hittills största eventsatsning utanför den svenska marknaden och ett tydligt steg för ökad närvaro inom löpsegmentet.

-   Att gå in som huvudsponsor till större event utanför Sverige är ett naturligt steg i vår utveckling. Efter två pandemiår känns det extra roligt att vara del av en fysisk satsning och samtidigt ta ny mark inom löpning, säger Gustaf Ollas, grundare av ICIW.

ICIW har under de senaste åren vuxit kraftigt i de nordiska marknaderna. Genom samarbetet med Helsinki Marathon vill man förstärka närvaron inom fler träningssegment och komma närmare kunden. Utöver Helsinki Marathon gick ICIW även in som huvudsponsor till några av de mest folkkära löpeventen i Finland - Helsinki Half Marathon och Helsinki 10 tidigare i år. Sedan släppet av löparkollektionen ”Mercury” i januari i år har man gjort strategiska nedslag mot löpsegmentet för att positionera sig mot en utökad målgrupp.

-   Som ett varumärke med stor digital närvaro känns det extra roligt att vara del av en stor fysisk satsning som tar oss närmare våra kunder. De fysiska eventen kommer bli en allt större del av vår strategi nu efter pandemin, fortsätter Ollas.

Helsinki Marathon hålls i centrala Helsingfors den 20 augusti.

 


Om ICANIWILL

Med unik design och funktionella material vill ICANIWILL inspirera till en aktiv livsstil och en tro på att alla kan nå sina mål, bara de vill. Med visionen att bli den ledande aktören inom sportmode har ICANIWILL vuxit explosionsartat de senaste åren. Idag sälker ICANIWILL funktionella träningskläder och accessoarer till både dam och herr världen över genom sin hemsida och utvalda återförsäljare. Our goal is to see you succeed.